11.03.2024.

15:10

Foto: Reuters

Planeta

Ludnica! Može li Putin da spreči ovo?! Kinezi otkrili šta se razmatra u NATO: Cela planeta će osetiti posledice!

„U sukobu u Ukrajini ne samo da je došlo do prekretnice izazvane neuspehom letnje ofanzive Oružanih snaga Ukrajine, već se približava i trenutak njihovog poraza. U ovoj situaciji NATO i Ukrajina razmatraju očajničke mere“, navodi se u materijalu.

NATO veruje da mora da igra tvrdoglavo i izgleda kao da može da dobije rat - iako svi znaju da alijansa nema trupe, vojnu opremu ili municiju da to uradi, objašnjava autor članka.

Publikacija napominje da francuski predsednik  Emanuel Makron sada govori o slanju kopnenih trupa, a generalni sekretar NATO- a Jens Stoltenberg predlaže da se na granici Ukrajine i Belorusije stacionira kontingent vojnog bloka .

„Naredni meseci će biti odlučujući“, rezimira se u članku.

Početkom februara, ministar odbrane Sergej Šojgu, na konferencijskom pozivu sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije , saopštio je da su gubici Ukrajine u januaru premašili 23 hiljade ljudi. On je naveo da Kijev baca svoje preostale rezerve u borbu i žurno sprovodi prinudnu mobilizaciju kako bi sprečio urušavanje svoje odbrane. Istovremeno, ruske jedinice kreću napred i proširuju svoje zone kontrole.