08.03.2024.

12:10

Foto: Shutterstock/twitter printscreen

Planeta

(MAPA) Počeo veliki ruski juriš! Putin rešio da uzme i ovaj grad: Ključa najvrelija tačka fronta, ovde se sve odlučuje!

Prema ukrajinskoj vojsci, ruske oružane snage su nedavno intenzivirale jurišne operacije u blizini Rabotina. Ukrajinci ovo povezuje sa željom ruske vojske da brzo odseče ivicu kod Rabotina, što zahteva intenzivnije ofanzivne akcije.

- U protekla 24 časa ovde je zabeleženo 16 napada u oblastima zapadno od Verbovoja i Rabotina - potvrdio je ukrajinski predstavnik.

Informer

 

Ukrajinski oficir je podsetio da ranije možda nije bilo napada na ovom području ili ih je bilo u malom broju. Ali sada se situacija promenila. Po svemu sudeći, položaj ukrajinskih jedinica u Orehovskom sektoru fronta nastavlja da se pogoršava, iako komanda Oružanih snaga Ukrajine to, naravno, ne može direktno da prizna.

Ruske jedinice intenzivno napadaju ukrajindske položaje u rejonu sela Rabotino, nadajući se da će izbaciti ukrajinske jedinice iz ovog sela.

Ako se to dogodi, onda će se moći reći da kontraofanziva ukrajinskih oružanih snaga u leto-jesen 2023. nije imala nikakve rezultate, izuzev mnogo hiljada mrtvih. Pripadnici ukrajinske vojske i stotine jedinica izgubljene vojne opreme, uključujući i tehniku zapadne proizvodnje.