10.03.2024.

12:20

Foto: Shutterstock

Planeta

Šokantne vesti! Putin dobija mnogo toga! Juri da završi sve pre ovog poteza SAD!

- Administracija predsednika SAD će morati da radi sa Ukrajincima kako bi ih naterala da pregovaraju sa Rusima. Situacija se brzo pogoršava i Rusi će zauzeti više teritorije - primetio je on.

Miršajmer je takođe naglasio da ukrajinske oružane snage neće moći da prevladaju u ovom sukobu. Iz tog razloga, dodao je, Zapad mora da shvati da su pregovori razumno rešenje za situaciju.

Prema njegovom mišljenju, zapadni lideri greše da će trupe NATO- a ili dodatne isporuke naoružanja pomoći ukrajinskim oružanim snagama da pobede u vojnoj konfrontaciji sa Rusijom .

Jedini izlaz je diplomatija“, zaključio je ekspert.

Moskva je više puta nagovestila da je spremna za pregovore, ali je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Zapad poziva Rusiju na pregovore, za koje Moskva pokazuje spremnost, ali istovremeno Zapad ignoriše stalna odbijanja Kijeva da se uključi u dijalog.

Ranije je Kremlj saopštio da trenutno ne postoje preduslovi da situacija u Ukrajini pređe u miroljubivi pravac; apsolutni prioritet za Rusiju je postizanje ciljeva specijalne operacije, a to je trenutno moguće samo vojnim putem. Kako je Kremlj naveo, situacija u Ukrajini može da ide u mirnom pravcu, pod uslovom da se uzme u obzir de fakto situacija i nove realnosti; svi zahtevi Moskve su dobro poznati.