11.03.2024.

05:42

Foto: Foto: Shutterstock, AP Images

Planeta

(VIDEO) Ukrajina nokautirana! Putinova smrt kombinacija melje sve: Na ovu taktiku ni Zapad ni Ukrajina nemaju odgovor!

- Sposobnosti Moskve u bespilotnom ratu premašile su sva očekivanja kako u zemlji tako i u inostranstvu. Kao što je ranije pomenuto, dopunjavajući svoju artiljerijsku dominaciju bespilotnim letelicama, Rusija je stvorila možda najsmrtonosniju kombinaciju na savremenom (i budućem) ratištu, pošto praktično ne postoji kontramera protiv toga. Nema stvarne zaštite -  piše Bosnić.

Bosnić je podsetio da je posle raspada Sovjetskog Saveza proizvodnja dronova dugo godina bila slaba tačka ruskih oružanih snaga, ali da je u poslednjih nekoliko godina ovaj problem u potpunosti rešen. Rusija, prema njegovim rečima, takođe unapređuje visokotehnološko naoružanje i nema nameru da se tu zaustavi.

- Nedavna poboljšanja uključuju povećanu upotrebu novih hipersoničnih projektila, borbenih aviona nove generacije i MLRS dronova kamikaza - piše on.

On je razbio i propagandni mit o tehnološkom „zaostajanju“ Rusije, rekavši da danas svi svetski vojni analitičari prepoznaju uspehe ruske vojske u tom pravcu.

- To je posebno bilo primetno poslednjih nedelja, kada smo mogli da vidimo masovno uništavanje najnovije i najsavremenije NATO naoružanje i oprema - naveo je ekspert.

Prošle nedelje je postalo poznato da je ruska vojska uništila američki tenk Abrams dronovima "Upir". Kasnije je rusko Ministarstvo odbrane objavilo uništenje još jednog američkog tenka.

Kremlj je više puta naglašavao da će tenkovi Abrams koji su isporučeni Ukrajini goreti, kao i druga zapadna oprema.