10.03.2024.

21:26

Foto: Reuters

Planeta

(FOTO) Hamasovac hteo da je ubije, ali je ona izgovorila magično ime - Mesi: 'Odmah su joj dali pušku i tražili selfi!

Pominjanje Mesija delovalo je na napadače kao magija. Ne samo da je preživela napad, već je i napadač Hamasa pozirao sa njom dok je držala njegovu jurišnu pušku.

Ukupno osam članova njene šire porodice je uzeto kao taoce tokom napada, piše The Times of Israel. Dvojica unuka i jedna njihova devojka i dalje su u pritvoru u Gazi, dok su ostali pušteni u okviru sporazuma o prekidu vatre.

Esther Kunio bi trebalo da glumi u novom dokumentarcu o napadu Hamasa 7. oktobra. U snimku iz dokumentarnog filma "Vocesde 7 de octubre - Latino Stories of Survival" koji je još u produkciji, ispričala je šta se dogodilo tog kobnog dana.

Nakon što su dva operativca Hamasa ušla u njenu kuću 7. oktobra, kaže Kunio na snimku, počeli su da pretresaju kuću i pitaju s kim ona živi. Činilo se da je pred pogubljenjem. Ali neobična ideja spasila je 90-godišnju ženu.

- Gledaš li fudbal - upitala ih je.

Na klimanje Hamasa, ona je odgovorila: "Ja sam odakle je Mesi".

- Sviđa mi se Mesi - rekao je jedan od njih, pun uzbuđenja kada je čuo ime najvećeg fudbalera u istoriji. Zatim je Ester pozirala sa svojom puškom i znakom pobede za video.

Informer

 

Prepričavajući taj susret u filmu, nadala se i da će Mesi saznati da je upravo zbog njega preživela taj dan.