11.03.2024.

09:10

Foto: Foto: Printscreen/X, Shutterstock

Planeta

(VIDEO) Drama u Rusiji! Invazija na dan izbora?! Brutalan manevar vojske, shvatili šta Ukrajinci rade i pustili ih, a onda...

Podubni navodi da su ukrajinske snage planirale da izvrše ofanzivu u Belgorodskoj oblasti za neposredno pre ili za vreme ruskih predsedničkih izbora.

- Na spoju Harkovske i Sumske oblasti, u pravcu Grajvoronska, komanda Oružanih snaga Ukrajine rasporedila je jedinice specijalnih snaga GUR-a „Artan“. Odred je dobio oklopna vozila, artiljeriju i pešadiju, 5 tenkova i samohodnih topova, višecevne raketne bacačke i više od 10 borbenih vozila pešadije i kamiona sa teškim mitraljezima - navodi on.

Prema njegovim tvrdnjama, ukrajinske snage su pokušale da se kamuflirju u zimzelenim šumskim predelima, ali su izviđači grupe, koja je pokrivala državnu granicu, odmah otkrili neprijateljske snage.

 
$bp("Brid_10141563", {"id":"34926","width":"16","height":"9","video":"1578621"});

Ruske snage sačekale su da se borbena formacija formira formira i porazila neprijatelja.

- Uništeno je 5 tenkova, 3 samohodna topa, 1 višecevni raketni lanser, nekoliko kamiona i borbenih vozila pešadije, eliminisano i teško ranjeno 70 pripadnikaOružanih snaga Ukrajine. Takođe, ruske snage su upotrebile i dronove "lancet", a rakete "iskander" pogodile su francuske samohodne topove - otkriva Podubni.