14.03.2024.

00:15

Foto: Shutterstock

Planeta

Veliki zaokret NATO drastično menja taktiku u Ukrajini! Rusi primetili čudne stvari: Ovo je nešto novo...

On je prokomentarisao reči Stoltenberga, koji je dan ranije rekao da kapitulacija Kijeva neće doneti mir i pozvao na jačanje Ukrajine kako bi Rusiji pokazao da „neće dobiti ono što želi na bojnom polju“.

Stoltenberg je, kako je primetio Puškov, prvi put priznao da za rešavanje krize strane moraju da počnu pregovore, a o povratku na prethodne granice Ukrajine „nije im rečeno ni reči“.

- Ovo je nešto novo za diskurs generalnog sekretara NATO-a. Pomak je očigledan. Stoltenbergova izjava pokazuje da je Zapad skeptičan prema izgledima za vojnu akciju za Kijev. O povratku tamošnjih teritorija više se nema ozbiljnijeg govora. To je nešto novo za govor generalnog sekretara NATO-a. Pomak je očigledan. Stoltenbergova izjava pokazuje da je Zapad skeptičan prema izgledima za vojnu akciju za Kijev - napisao je senator.

Prema njegovim rečima, za Zapad govorimo o očuvanju glavne „teritorijalne mase“ Ukrajine sa perspektivom uključivanja u zapadnu oblast uticaja u skraćenom obliku.

- Istovremeno, očuvanje takve Ukrajine zapadna propaganda će prikazati kao pobedu, a da to nije - zaključio je Puškov.

Kako je predsednik Vladimir Putin više puta isticao, Rusija nikada nije odbila dijalog sa Kijevom. Ali, napominje Kremlj, situacija može da se kreće u mirnom pravcu samo ako se uzme u obzir stvarno stanje stvari i nova realnost, a svi zahtevi Moskve su dobro poznati.