15.03.2024.

06:00

Foto: Printskrin video

Planeta

Povlačenje! Ukrajinci beže glavom bez obzira, bacaju NATO oružje! Munjevit udar ruske vojske izbacio kijevske snage iz koloseka!

U utorak je rusko Ministarstvo odbrane izvestilo da su ruske trupe preuzele kontrolu nad selom Nevelsko i zauzele povoljnije položaje u pravcu Donjecka.

- Naši borci su uz masovnu artiljerijsku podršku ušli u Nevelsko, zauzeli ovo naselje i utvrdili se tako da ih neprijatelj ne može izbaciti. Naravno, u bekstvu, neprijatelj je ostavio prilično veliki broj oružja, uključujući i zapadne modele. Među njima su i zapadnjački bacači granata. Najverovatnije je reč o oružju koje je posedovala 47. brigada Oružanih snaga Ukrajine - rekao je Kimakovski.

Takođe je naveo da ukrajinska komanda na pojedinim mestima nije ni pokušala da evakuiše svoje ranjene vojnike, već su ih zarobile ruske snage.

- Oko naselja leži veliki broj leševa ukrajinskih vojnika, koje oni takođe nisu uzeli - rekao je on .

On je dodao i da su kod grada Časov Jar ruske trupe poboljšale svoje taktičke položaje.

U borbama u Nevelksom je poginulo i ranjeno do 350 ukrajinskih vojnika, a uništena su dva tenka, četiri automobila i samohodno artiljerijsko oruđe „gvozdika“; javlja rusko Ministarstvo odbrane.

Vojnici 1. armijskog korpusa nastavljaju sa napadima na donjeckom pravcu, dok ukrajinske snage pokoušavaju artiljerijskom vatrom i dronovima da zaustave napredovanje ruskih jedinica.