15.03.2024.

17:45

Foto: EPA

Planeta

Šta im je ovo trebalo? Kijev napravio kardinalnu grešku! Putin zapretio odmazdom

Obraćajući se članovima Saveta bezbednosti Rusije, koji uključuje vojne i špijunske šefove, kao i najmoćnije civilne lidere u zemlji, Putin je rekao da takvi zločini neće ostati nekažnjeni, preneo je Rojters.

"Da bi poremetio proces glasanja i zastrašio ljude, barem u pograničnim oblastima, kijevski režim pokušava da izvede niz zločinačkih akcija. Oni pogađaju civilna naselja u Rusiji", rekao je Putin.

„Neprijateljski napadi neće ostati nekažnjeni“

- Ovi neprijateljski napadi neće proći nekažnjeno - rekao je vidno ljut Putin. Putin je rekao da je 95 odsto granata i projektila oborila ruska protivvazdušna odbrana, ali je rekao da su se neki probili i da je među ruskim civilima bilo žrtava.

Putin je rekao da je bilo četiri napada na oblast Belgoroda i jedan napad na oblast Kursk od strane naoružanih ukrajinskih zastupnika od oko 2.500. On je rekao da su imali 35 tenkova i 40 oklopnih vozila.

Putin je rekao da je oko 60 odsto vojnika koje je podržavala Ukrajina ubijeno, a polovina njihovih oklopnih vozila izgubljena.

- Siguran sam da će naš narod, narod Rusije, na ovo odgovoriti sa još većom solidarnosti. Koga su odlučili da zastraše? Ruski narod? - rekao je Putin.