15.03.2024.

22:22

Foto: EPA

Planeta

Makron radi po direktivi duboke države?! Evropa se sprema za najgori mogući scenario: Sukob Rusije i NATO na ivici

Ovo je izjavio Vlastimir Vidić, dopinsik Informera iz Berlina, koji se uključio u program Info večeri gde je govorio o sve izvesnijem sukobu u Evropi.

- Nakon zapaljivih izjava, a i reakcije Moskve, po ko zna koji put Evropska unija nije pokazala toliko zajedništvo kako se očekivalo - rekao je Vidić i dodao:

- Reakcije su izostale i od vodećeg člana Alijasne, SAD. Mada, na samitu u Berlinu, Francuska je ipak dobila neki vid podrške od Nemačke i Poljske, koje su obećale da će poslati dodatno naoružanje u Ukrajinu ali ostaju pri svom stavu da neće slati trupe na front u Ukrajinu.

Kako je istakao Vidić, jedino su ove tri zemlje ostale "ujedinjene" oko francuske ideje, i odlučne su da Rusiji nikada ne dozvole pobedu u ovom ratu.

- Takozvani vajmarski format koji je počeo u junu da se okuplja, a sam naziv ima simboliku. Prvo su razgovarali Makron i Šolc u Berlinu, a onda im se pridružio i predstavnik poljske politike. Postoje pukotine u odnosu Nemačke i Francuske, što tvrde pojedini mediji. Ogromni su pritisci SAD na Nemačku, a sada Makron pravi pritisak na Nemačku time što želi da pošalje trupe u Ukrajinu - rekao je on.

Prema njegovom mišljenju, gotovo sve zemlje u Evropi se pripremaju za najgori mogući scenario.

- Ovo što radi Makron, to je po planu duboke države da se sukobe Rusija i NATO. Zapad kaže da su izbori u Rusiji nelegtimni i da se održavaju pod diktatorskim režimom.