20.03.2024.

06:00

Foto: Foto: Pexels, Shutterstock, Reuters, EPA Images

Planeta

(VIDEO) Kreće klanica! Rusija za svakog vojnika Ukrajine spremila pakao! Od ovog oružja ne mogu da se sakriju!

- Sada Rusi imaju dovoljno bespilotnih letelica da pogode i opremu i naše ciljeve – na primer, rovove i zemunice. Za četiri do pet meseci, Rusi će imati dovoljno FPV-a da napadnu svakog vojnika na ukrajinskom frontu - požalio se on.

Prema njegovim rečima, u ovom slučaju ukrajinske oružane snage neće moći ništa da učine protiv ove vrste ruskog naoružanja.

- Možemo reći da će sa verovatnoćom od 99 odsto svaki ukrajinski vojnik poginuti, jer je nemoguće preživeti na otvorenom polju protiv FPV-a. Malo oružje ovde neće pomoći - požalio se Beskrestnov.

FPV dron je vrsta drona (uglavnom helikoptera, ali i tipova aviona), kojim daljinski upravlja operater pomoću daljinskog upravljača i naočara virtuelne ili proširene stvarnosti, u koji se prenosi slika sa kamere za kretanje drona. Tako operater UAV vidi sliku ispred sebe kao iz aviona sa posadom.

U februaru je programer Lanceta predstavio šefu ruskog Ministarstva odbrane Sergeju Šojguu nove modele izviđačkih i jurišnih dronova, modifikovanih u skladu sa iskustvom specijalne operacije.