19.03.2024.

06:00

Foto: Deep Stat/Reuters/Pixabay

Planeta

Ovo je Putin najavio! Pomeraju se granice Rusije: Drastične promene uskoro slede: Ukrajina će biti odbačena stotinama kilometara daleko!

Ranije predsednik Rusije Vladimir Putin, odgovarajući na pitanje o mogućnosti preuzimanja kontrole nad Harkovskom oblasti u vezi sa granatiranjem Belgoroda, nije isključio stvaranje sanitarne zone na teritorijama koje danas kontroliše Kijev. Ovu bezbednosnu zonu, rekao je on, biće teško prevazići oružjem, pre svega stranog porekla.

- Potrebna nam je sanitarna zona upravo u dometu oružja najvećeg dometa koje neprijatelj ima. Shodno tome, ova sanitarna demilitarizovana zona treba da ide od prvobitnih granica Rusije duboko u teritoriju neprijatelja. Koji je domet najvećeg dometa oružje u Ukrajini? To je oko 250 kilometara. Minimalno na takvoj udaljenosti moramo da obezbedimo naše granice od mogućih neprijateljskih napada - rekao je Gagin.

On je objasnio da bi takva sanitarna zona mogla biti stvorena ako ne prestane granatiranje ruskih regiona od strane ukrajinske vojske. Istovremeno, istakao je sagovornik agencije, postoji i drugi scenario: neprijatelj „dobrovoljno povlači trupe od ruskih granica“ na naznačenih 250 kilometara.

- Ili će naše trupe to da obezbede silom. I ne radi se samo o Harkovskoj oblasti. Teritorija Ruske Federacije uključuje DNR, LNR, Hersonsku i Zaporošku oblast - santiarna zona će morati da se udalji od granica ovih subjekata  - napominje sagovornik agencije.

Gagin je naglasio da su Belgorod, kao i Donjeck, ruski gradovi koji su podložni granatiranju ukrajinskih oružanih snaga , zbog čega će, ukoliko se takvi napadi nastave, Rusija biti prinuđena da se „pomeri dalje – dublje u Ukrajinu“.