19.03.2024.

18:00

Foto: Pixabay

Planeta

(ŠOK VIDEO) Medved divlja u Slovačkoj! Ženu ubio, a povredio još pet osoba uključujući i desetogodišnju devojčicu!

U poslednjem napadu medveda jedna 49-godišnja žena je zadobila povredu ramena, a 72-godišnji muškarac je prošao samo sa posekotinom na glavi. Medved je napao i desetogodišnja devojčicu i još dve odrasle osobe koje su lakše povređene, tačnije zadobile su ogrebotine i modrice.

Novi napad medveda usledio je samo samo nekoliko sati nakon što je 31-godišnja žena iz Belorusije stradala kada ju je napao medved u slovačkim planinama Niske Tatre.

Zvaničnici su proglasili vanredno stanje nakon niza napada. U saopštenju se ističe da je u toku lov na medveda i da policija koristi bespilotne letelice za noćno osmatranje i kamere kako bi pokušali da prate životinju. Patrolama je naređeno da ubiju medveda ako ga primete.

Kako se navodi, žena koja je pronađena mrtva u dnu strme jaruge kobnog dana šetala je sa 29-godišnjim muškarcem kada su naišli na medveda. Par je potrčao u suprotnim pravcima kako bi pobegao od zveri. Policija je posle dojave o napadu pretražila teren, a pas tragač je u jaruzi otkrio leš žene.

Ipak, još nije jasno kako je žena umrla, odnosno da li ju je ubio medved, ili je tokom bekstva pala u provaliju!