19.03.2024.

20:15

Foto: EPA

Planeta

Ljudi, pa šta to radite? Šokantne vesti stižu iz Londona: Posle Francuske i Britanci šalju trupe u Ukrajinu

Bivši ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas pozvao je sve stranke u zemlji da podrže podizanje minimalnog nivoa vojne potrošnje na tri odsto BDP-a i izjavio da bi britanski vojnici mogli da se nađu na ukrajinskom frontu.

- Voleo bih da povedem kampanju širom parlamenta Predstavničkog doma kako bih osigurao da glavne stranke shvate opasnosti sa kojima se suočavamo i da to treba da bude u njihovim manifestima - rekao je Volas, dodavši da svim strankama u kampanji za opšte izbore treba postaviti pitanje "zašto ne troše tri odsto (BDP-a), jer vojnici... treba da budu zaštićeni".

Informer

Ben Volas

Kako bivši ministar odbrane navodi, ne treba čekati da se britanska ekonomija poboljša, "a što je politika (aktuelne) vlade i premijera", pre nego što se ključna sredstva uliju u britanske oružane snage, prenosi "Dejli mejl".

Volas je takođe rekao da se "ne može isključiti" razmeštanje britanskih trupa u Ukrajinu, smatrajući da je takav stav deo strateške "neodređenosti", a što je, dodaje, nešto što ruski predsednik Vladimir Putin "majstorski radi".