20.03.2024.

15:34

Foto: Foto: Informer

Planeta

(VIDEO) Informer TV ekskluzivno u "partizanskom selu" u Rusiji! Ovako su ruski partizani živeli tokom Drugog svetskog rata!

Kako je vodič objasnio našim kolegama, u partizanskom selu se može videti kako su ruski partizani živeli tokom Drugog vetskog rata.

U simulaciji patizanskog života, prikazano je gde su se oni opuštali, slušali muziku, gde su štampali listove, njihov bunar za vodu, medicinski punkt, kao i skladište oružja. Takođe, u partizanskom selu se nalazi i ruska sauna.

Naši novinari snimili su i štalu gde su partizani držali krave, ovce, zečeve, koje su koristili za ishranu.Vodič takođe navodi da su partizani imali i svoju proizvodnju hleba.

U parku, koji pokriva površinu od više od 5 hiljada hektara, nalazi se muzej avijacije (uključujući vazduhoplovnu bazu Kubinka ), muzej oklopnih vozila, muzej artiljerije i sportski objekti. Park je takođe namenjen za istorijske izložbe i izložbe naoružanja i vojne opreme. Za dopremanje teške guseničarske i automobilske vojne opreme na teritoriju parka izgrađena je železnička pruga od stanice Kubinka u dužini od više od 10 kilometara 

Od 1938. godine na području parka postoji vazduhoplovna baza i poligon tenkova [1] . U blizini radi poligon Alabino .