21.03.2024.

13:03

Foto: EPA

Planeta

Učiniću sve! Putinove reči odjekuju Rusijom, ovo je poruka nakon zvaničnih rezultata predsedničkih izbora!

- Prošla kampanja je bila intenzivna i izuzetno odgovorna, jer smo uglavnom birali put kojim će Rusija ići dalje, birajući budućnost za sebe i svoju decu. A značaj ovog događaja je shvatila ogromna većina birača koji su izašli na izbore - rekao je ruski lider.

On je istakao da mu je podrška sugrađana važnija od pobede i obećao da će učiniti sve da opravda njihovo poverenje.

- Predsednički izbori su pokazali da je Rusija sigurna u sebe, u svoju snagu i svoju budućnost... da je jedna velika, prijateljska porodica, zajedno idemo istorijskim putem koji smo izabrali - rekao je Putin.

- Hvala svima na poverenju. Učiniću sve što je u mojoj moći da ga opravdam! - zaključio je predsednik Rusije.

Predsednički izbori u Rusiji održani su od 15. do 17. marta. Prethodno je predsednica Centralne izborne komisije Ela Pamfilova na specijalnoj sednici saopštila zvanične rezultate glasanja na predsedničkim izborima u Rusiji.

Vladimir Putin osvojio je 87,28 odsto glasova birača, Nikolaj Haritonov 4,31 odsto, Vladislav Davankov 3,85 odsto, a Leonid Slucki - 3,20 odsto glasova.

Za Putina je glasalo 76.277.708 birača, čime je on i zvanično dobio novi mandat predsednika Rusije.
Utvrđeno je da je izlaznost na izborima za predsednika Rusije bila 77,49 odsto. Na izborima je učestvovalo 87.576.075 birača. U istoriji savremene Rusije nije bilo takvih pokazatelja, kazala je Pamfilova.