Autor: Informer.rs

23.03.2024.

11:47

Foto: Printscreen/Telegram/sputnik

Planeta

Ubijao ljude u Moskvi za pare! Terorista otkrio koliko je plaćen i kako je angažovan (VIDEO)

Njih su uhapsili pripadnici ruskih obaveštajnih agencija, navodi se u saopštenju, koje je preneo TASS.

Pojavili su se i snimci hapšenja kao i ispitivanja terorista na licu mesta. Pogledajte snimak na kom se može čuti kako terorista priča kako je ubijao za novac.

Šta si radio u Krokusu?

- Pucao na ljude. Za novac!

Osumnjičeni državljanin Tadžikistana, koji sve vreme drhti, navodi da je stigao iz Turske 4. marta i da mu je naređenje glasilo da se pobiju svi prisutni u koncertnoj sali i da mu je za to obećana nagrada od pola miliona rubalja iliti oko 5.000 evra. Pola novca mu je navodno odmah prebačeno na karticu nakon čega je usledila obuka od mesec dana.

Tvrdi da je kontaktiran pre mesec dana preko Telegrama i da ne zna ko mu je dao oružje.

Navodi da je u kontakt sa nalogodavcima stupio preko svog propovednika i da je 1998. godište.

Na drugim snimcima koji su objavljeni, teroristi su ispitivani tokom hapšenja.

Šef Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnikov obavestio je predsednika Rusije Vladimira Putina da su uhapšena četvorica terorista koji su izveli napad na "Krokus siti Hol" u Moskvi, kao i još sedam osoba, saopštila je ranije danas pres služba Kremlja, prenosi Interfaks. 

Teroristi su uhapšeni oko 3 sata ujutru u Brjanskoj oblasti dok su pokušavali da stignu do Ukrajine. U toku je rad na identifikaciji saučesnika terorista.

Prema dosadašnjim podacima, u terorističkom napadu na koncertnu dvoranu "Krokus siti hol" kod Moskve, poginulo je 115 ljudi, saopštio je ruski Istražni komitet.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država, preneo je ranije Rojters.