Autor: Informer.rs

23.03.2024.

14:26

Foto: Maša Banđur

Planeta

Ubrzano se krećemo ka trećem svetskom ratu! Napadači su bili klasični plaćenici i nemaju nikakve veze sa verskim fanatizmom! (VIDEO)

Miletić ukazuje na to da su ovaj napad izveli plaćenici, a ne verski fanatici.

- Mnogo je polemika bilo oko toga koje su ideje ovakvog zločina. ISIS se oglasio i preuzeo odgovornost, ali smo odmah nakon prvog hapšenja shvatili da su u pitanju bili plaćenici. Ovakav teroristički akt može doći kao predmet razmišljanja o tome kako oslabiti Rusiju iznutra. Ovo su bili klasični plaćenici i nemaju nikakve veze sa nekim verskim fanatizmom. Poenta je analizirati šta su ciljevi ovakvih akcija i šta je pravi odgovor.  Donald Tramp će zasigurno završiti rat u Ukrajini što se tiče Amerike, ukoliko dođe na vlast. Krećemo se ka trećem svetskom ratu i to, nažalost, ubrzano. Svi pričaju o tome kako se spremiti za dalju eskalaciju sukoba, a ne o stišavanju.  - poručuje direktor Centra za proučavanje globalizacije.

Informer

Danijel Simić

Danijel Simić, predsednik Udruženja novinara Republike Srpske, takođe se uključio u emisiju i dao svoju analizu napada.

- Bilo koji deo zemlje koja je u ratu se nalazi u opasnosti. Ovo juče nije bio prvi put da se napadaju ljudi u pozorištu u Moskvi. Na osnovu snimaka se moglo videti da napadači nisu bili neka uvežbana grupa, već su, meni deluje, podizvođači za neku obaveštajnu službu koja se nalazi u pozadini. U narednih nekoliko dana očekujemo analizu sa ruske strane, zatim pojačane mere bezbednosti, verovatno neke pojačane raketne udare po unutrašnjosti Ukrajine, a nakon toga ćemo sigurno imati neku veću meru što se tiče rata - naveo je.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku: