25.03.2024.

05:15

Foto: EPA/Shutterstock

Planeta

Prekretnica u Ukrajini! Od Putina više niko ne može da se sakrije! Munjevitom brzinom otkrivaju i uništavaju sve!

- Ukrajinskim komandantima bi trebalo da bude kristalno jasno da njihove trupe i oprema više nisu bezbedni u krugu od 80 kilometara od linije fronta, posebno tokom dana na otvorenim područjima - navodi se u materijalu.

Kako je istakao ekspert, ruska vojska u Ukrajini koristi taktiku „lanca ubijanja“: dronovi otkrivaju ciljeve duboko iza linije fronta, a zatim ih udaraju vazdušnim ili artiljerijskim udarima.

Kolumnista je naglasio da je nedavno najbolje oružje ukrajinskih oružanih snaga, poput sistema PVO Patriot ili raketnih sistema HIMARS, postalo žrtva takve taktike.

U sredu je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu govorio na odboru ministarstva. Prema njegovim rečima, od početka godine Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 71 hiljadu ljudi i 11 hiljada komada tehnike. Gubici ukrajinske vojske bili su skoro tri puta veći nego u istom periodu prošle godine, primetio je Šojgu. Ministar je dodao da vojska nastavlja da potiskuje neprijatelja sa položaja i ne dozvoljava im da se učvrste na novim linijama.