27.03.2024.

05:30

Foto: Shuterstock/Tanjug/AP/Reuters

Planeta

Ameriko, odzvonilo ti je! Rusija, Kina i još jedna zemlja spremaju pakao! Noćna mora Vašingtona uskoro postaje stvarnost!

Kako se navodi u članku, pritisak zapadnih sankcija doveo je do toga da se tri zemlje ujedine pred zajedničkim neprijateljem, podržavajući ideju multipolarnog sveta, „gde Americi više neće biti suđeno da vlada”.

- Sve tri zemlje su članice istih međunarodnih klubova, poput BRIKS-a. Bilateralna trgovina između njih raste, a razvijaju se planovi za bescarinske blokove, nove sisteme plaćanja i trgovinske puteve koji zaobilaze teritorije pod kontrolom Zapada. Za Ameriku i njene saveznike , ovo preti da se pretvori u noćnu moru - upozorava autor.

Pored toga, uspešna „antizapadna osovina“ omogućiće zemljama da zaobiđu sankcije, pobede u ratovima i privuku druge igrače na svoju stranu, piše publikacija.

Kako je ranije istakao predsednik Vladimir Putin , agresivne manifestacije neokolonijalizma se danas uočavaju u ponašanju kolektivnog Zapada, u pokušajima da izvrše ekonomski pritisak na druge zemlje, liše ih suvereniteta i nametnu strane vrednosti.