25.03.2024.

17:27

Foto: Reuters/AP

Planeta

Ključa u Berlinu! Ako Šolc pošalje vojnike u Ukrajinu, imaće generalni štrajk koji će paralisati zemlju!

On poručuje da Nemci i njegova partija veruju u diplomatiju, a ne u slanje oružja.

Znamo da posle sukoba u Ukrajini, analizira Henkel, nastupa vreme u kome će Nemačkoj, kao centralnoj državi u srcu Evrope, biti potrebni dobrosusedski odnosi sa Ukrajinom, ali i sa Ruskom federacijom, Poljskom i Francuskom, čemu smo veoma privrženi. 

- Ipak, glavni prioritet vlade na čelu sa AfD, ili sa našim učešćem, biće briga o sopstvenom narodu, da nemačkom narodu bude dobro, jer samo tako možemo da pomognemo i ostatku sveta. Mi smo razotkrili klimatsku ideologiju i dokazali da je nonsens. Odmah bismo zaustavili priliv migranata i oko 300.000 njih obavezali da hitno napuste zemlju - jasan je on.

Henkel napominje da će vlada u kojoj će biti AFD pomoći razvoj država iz kojih dolaze migranti, a one koje budu dobijale tu pomoć imaće obavezu da odmah vrate svoje ljude nazad. 

- Trdućemo se da budemo u dobrim odnosima ne samo sa SAD, već i sa Ruskom Federacijom. Učinićemo sve što od nas zavisi da Nemačka ostane ekonomski snažna, da sačuvamo našu kulturu i da ponovo postanemo uvaženi član međunarodne zajednice kakvi smo bili od 1960. do 1990 - ističe funkcioner AfD.

Henkel je prokomentarisao ideju ministra inostranih poslova Velike Britanije Dejvid Kameron koji predlaže da se Nemačkoj isporuče britanske rakete Storm Shadow, a da Berlin Ukrajini pošalje svoje Tauruse!

- Sve je to potpuno pogrešno. Kao četvrta privreda po veličini u svetu, nakon svega što smo tokom Velikog rata ili Drugog svetskog rata učinili Rusima, ali i kao nacija koja ima sličnu dušu kao i Rusi (kulturu, književnost, muziku i zajedničku istoriju), mi moramo učiniti sve što od nas zavisi da prinudimo obe strane da sednu za pregovarački sto, kako bi što pre prestali sa ubijanjem i pogibijom ljudi sa obe strane. Diplomatija ovde nije imala i neće imati alternativu.
Nemačka se nikad nije branila u Hindukušu, kako je tvrdio naš bivši ministar odbrane, a Ukrajina nikad nije bila kolevka demokratije, zato se demokratija ne brani u Kijevu, kako nas uče piromani rata u Nemačkoj (Štrak-Cimerman, Hofrajter, Kizeveter i dr.) - upozorava on.

Henkel se osvrnuo i n aferu kada su presretnuti razgovor dvojice nemačkih generala.

-  Kad je reč o snimku telefonskog razgovora konferencije Webex o isporuci Taurus-a Ukrajini u kojoj je učestvovao i inspektor Ratnog vazduhoplovstva i na kojoj, u skladu sa dotadašnjim znanjima, dvojica učesnika razgovaraju preko nezaštićene linije. Zasad ne vidim curenje informacija, što je, naravno, izazvalo zabrinutost i na loš način prikazalo "borbenu gotovost" ovih naših visokih oficira. Čak i obični vojnici uče i znaju da se "prikupljanje obaveštajnih podataka" uvek vrši sa bilo koje strane, i zato se nisam iznenadio što su taj razgovor slušali i snimali ne samo Rusi, već i Amerikanci pa čak i Kinezi - jasan je funkcioner AfD!