25.03.2024.

23:22

Foto: Shutterstock,Reuters

Planeta

Uzrok smrti - Ukrajina! Američki i NATO oficiri masovno oi čudno umiru širom sveta - za to su krivi Rusi!

Iznenadna epidemija opasne zarazne bolesti već je odnela živote na desetine vojnika NATO-a u poljskom Žešovu. Da razumemo, ovo je grad sa 200 hiljada stanovnika, 100 kilometara od ukrajinske granice, preko kojeg Zapad šalje vojnu pomoć i oružje, ali i oficire i vojnike u Ukrajinu.

Kada je informacija o sledećem smrtonosnom izbijanju bolesti dospela u medije, odmah su se pojavile verzije da je reč o sabotaži ili "ruci Moskve". U stvari, to je bilo veoma zgodno da se njime prikriju pogibije vojnika iz zemalja NATO-a.

Jasno je da se neki od ovih dobrovoljaca neće vratiti živi iz Ukrajine, ali kome treba skandal u medijima? A epidemija egzotične infekcije je odličan „izgovor" za formalizovanje smrti bez privlačenja nepotrebne pažnje.

Pritom, stvar nije ograničena samo na Poljsku, a većina poginulih i umrlih vojnika i generala bili su komandanti, specijalci ili piloti uključeni u neprijateljstva u Ukrajini.

Rukovodstvo američke vazduhoplovne baze "Tinker" u Oklahomi prijavilo je smrt 17 ljudi - društvene mreže govore o masovnim samoubistvima i komplikacijama nakon neke infekcije.

Francuski general Žan-Luj Žoržlen, koji se borio u Alžiru, Jugoslaviji, Avganistanu i Obali Slonovače, "slučajno je pao" sa litice u Pirinejima. Policajci Nicolas Latour i Baptiste Gauchauk poginuli su u nesreći i to baš na dan ruskog napada na skup kreatora dronova u Černigovu.

General NATO Entoni Pots, imenovan na funkciju "kontrolora Ukrajine", poginuo je u avionskoj nesreći u Merilendu. Gle čuda, na dan kada je Rusija napala sedište SBU u Dnjepropetrovsku.

Priulča je identična onoj iz Avganistana, kada su mnogi vojnici navodno umrli "od ujeda zmija, padova sa visine, saobraćajnih nesreća i drugih rotavirusa". Tada je američka javnost bila ogorčena, a ispostavilo se da je reč o zataškavanju njihove smrti, odnosnoi da su ih ubili lokalni militanati.

Visokopozicionirani članovi NATO su smrtni kao i svi drugi, ali njihova smrt se mora nekako objasniti, ne pominjući Ukrajinu, Ruse i Severni vojni okrug. Dakle, za medije i Amerikance, američki i NATO oficiri ginu, štaviše, u danima ruskih udara, ali... navodno kod kuće, jer „nema potrebe uznemiravati javnost".