26.03.2024.

09:40

Foto: Reuters/Deep State Printscreen

Planeta

Putin uzima i ovo?! Paničan potez Ukrajine pod okriljem noći! Hiljade vojnika i teška oprema razmešteni po gradu!

Prema pisanjima vojnih dopisnika, lokalni stanovnici navode da je oko dve hiljade vojnika nedavno ušlo u grad. Tokom noći primećeno je i kretanje teške opreme.

Severoistočno od Izjuma, Ukrajina je poslala traktore, verovatno za izgradnju utvrđenja. Grad se aktivno priprema za odbranu.

Podsetimo, još prošle godine ukrajinska vojska je objavila  da je Rusija rasporedila više od 180.000 novih vojnika u Ukrajini na dva glavna istočna fronta, a od toga čak 120.000 hiljada na pravcuLiman - Izjum - Kupjansk.

Voojska je saopštila da novo raspoređivanje ruskih snaga uključuje "vazdušno-jurišne i mehanizovane jedinice, jedinice rezervnog sastava BARS, teritorijalne snage i nove jurišne čete 'Oluja Z'", za koje je rekao da su regrutovale i osobe sa kriminalnim dosijeima.

Podsetimo, ruske snage su se povukle iz grada Izjuma i većeg dela Harkovske oblasti tokom septembra 2022. godine.

Ministarstvo odbrane Rusije je tada u saopštenju navelo da je donesena odluka o "pregrupisanju ruskih trupa stacioniranih u regijama Balaklije i Izjuma i da pojačavanju snage u Donjecku kako bi se postigli navedeni ciljevi "specijalne vojne operacije" i oslobodio Donbas".