26.03.2024.

22:58

Foto: Printscreen/Telegram/sputnik

Planeta

Rusija u problemu, kako sačuvati živote terorista iz Krokus Siti Hola?! U koji god zatvor da ih pošalje ubiće ih robijaši?!

- Oni će do završetka suđenja biti u istražnom zatvoru, a tamo je mnogo onih koji ne prihvataju terorizam. Među žrtvama mogu biti i supruge, majke, deca istih tih ljudi u istražnom postupku - kaže Ignatov.

Veštak je sugerisao da bi pritvorenici tokom istrage mogli da budu držani odvojeno od ostalih koji se nalaze u istražnom zatvoru. On, međutim,  napominje da bi čak i u koloniji za doživotne osuđenike bili u opasnosti od ostalih robijaša.

- U koloniji za osuđene na doživotnu kaznu, najverovatnije će dobiti takvu presudi, cimer iz ćelije može da ih napadne, nanese smrtonosne povredu, a njemu se za ovo ništa neće desiti, oni već služe doživotni zatvor. Dakle, izjava Dmitrija Medvedeva o sudbini pritvorenika nije daleko od istine - zaključio je Ignatov.

Podsetimo, naoružani automatskim oružjem  teroristi su u petak, 22. marta uveče upali u koncertnu dvoranu u Krasnogorsku kod Moskve i ubili 139 ljudi, a ranili više od 180. Posle krvavog pira četiri direktna učesnika napada pobegla su prema Ukrajini, ali su ih ruski specijalci stigli u blizinu ukrajinske granice i uhapsili.

Prvi rezultati istrage ukazuju da je teroristički napad pažljivo planiran i pripreman, rekao je ranije šef Istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin, a Moskva je poručila da sve koji su umešani u ovaj bezumni čin čeka brutalna odmazda, am ko da su i ma gde da se kriju!