27.03.2024.

06:00

Foto: Foto: Shutterstock, PngWing

Planeta

Ovo je nova Ukrajina?! Rusija na pragu rata sa još jednom zemljom! Putinu su opasno stali na žulj, sve miriše na najgori scenario!

- Vidimo da rukovodstvo zemlje podržava određeni broj antiruskih sankcija koje danas promoviše Zapad - sve to nam jasno pokazuje da je aktivna politička borba ušla u svoju maksimalnu fazu. Postoji i ozbiljna borba između vlasti i opozicionih političara koji nastoje da obnove ove prijateljske i bratske odnose sa Ruskom Federacijom i zemljama ZND i EAEU uopšte - rekao je Suhodolski.

On je naglasio da je Kišinjev trenutno angažovan na rušenju odnosa sa Rusijom.

- Vidimo kakav se ogroman broj političkih i ekonomskih akcija sprovodi u antiruskoj retorici. U ovoj fazi se raskida ogroman broj sporazuma sa zemljama ZND - istakao je poslanik.

Prema Suhodolskom, moldavska vlada se tako ponaša jer „postupi prema priručnicima“ koje su napisali njeni sadašnji partneri, koji „vode zajedničku borbu protiv svega ruskog“.

- Ovo bih nazvao aktivnom rusofobijom. Tako se dešava da aktuelna vlast izvršava sve naredbe i uredbe zapadnih elita usmerene protiv naših istorijskih prijatelja - dodao je on.

Poslanik je napomenuo da se većina stanovnika Moldavije „maksimalno protivi“ takvim akcijama. Izabrani put ka evropskim integracijama nije posebno podržan među građanima, a zvanični Kišinjev se ponaša kao davljenik koji traži bilo kakvu priliku da se spase, zaključio je Suhodolski.