27.03.2024.

08:40

Foto: Foto: Printscreen, Shutterstock

Planeta

Šok za Ukrajinu! Rusija upala u još jedan grad! Putinovu munjevitu ofanzivu ne mogu ga zaustave, Zelenskog čeka strašan poraz?!

- Tokom oslobodilačkih akcija naših trupa u rejonu naselja Časov Jar, jedinice Oružanih snaga Rusije zauzele su povoljnije linije i položaje, što je omogućilo da se istočna periferija naselja zauzme pod kontrolom vatre - rekao je Maročko, pozivajući se na sopstvene izvore.

Prema njegovim rečima, neki od ukrajinskih položaja su u direktnoj vidljivosti, a dejstva neprijatelja mogu se posmatrati bez optičkih instrumenata.

Informer

 

- Ova činjenica je znatno otežala ukrajinskoj komandi snabdevanje i obezbeđenje prednjih položaja, kao i izvođenje borbenih dejstava - objasnio je sagovornik agencije.

Portparol 26. artiljerijske brigade Ukrajine, Oleg Кalašnjikovm navodi da je Časov Jar trenutno glavna meta Rusa na tom delu fronta i da je istovremeno u opasnosti i obližnje naselje Кonstantinovka.

- Situacija je prilično komplikovana, ruska armija ne odustaje od pokušaja da juriša gde god je to moguće, jednostavno traže našu slabu tačku. Glavni napori Rusa su umereni na naselja Bogdanovsko i Ivanovsko. Takođe se nastavljaju značajne borbe kod Кleščejevke i Andrejevke - rekao je Кalašnjikov.

Artiljerija ruskih snaga kod Bahmuta prema njegovim rečima radi skoro danonoćno. Kalašnjikov smatra da Rusi neće odustati od daljih pokušaja napredovanja u pravcu Časovog Jara.

- Ne bih rekao da mogu da imaju neki značajniji uspeh - rekao je Кalašnjikov.

Napredovanje ruskih trupa ka Časovom Jaru potvrđuje i Institut za proučavanje rata iz Vašingtona koji navodi da su Rusi probili liniju fronta južno od Bogdanovke i severno od Кleščejevke.