03.04.2024.

05:15

Foto: Foto: Reuters, Printscreen

Planeta

Prevara veka! Zapad propisno namagarčio Ukrajinu! Sada je jasno šta su Makron i ekipa pokušali, teško onom ko padne na ovo!

Ranije je finska ministarka spoljnih poslova Elina Valtonen rekla u intervjuu za Fajnenšel tajms da ne isključuje slanje vojnog osoblja u Ukrajinu. Prethodno je slične izjave dao francuski predsednik Emanuel Makron .

- Ovo je neophodno da bi se podržao pad morala ukrajinske vojske. Ovo je još jedna šargarepa koja se drži ispred magarećeg lica kako bi nastavio da se kreće, uprkos činjenici da je za njega to samoubistvo. A Finska ima malo sposobnost da podrži Ukrajinu. Nema ih mnogo. Malo je verovatno da će čak i slanje dve divizije nešto promeniti - rekao je Nikulin.

On je dodao da su ovakve izjave Helsinkija u skladu sa onim što rade druge evropske zemlje, na primer, Francuska, ali u ovoj fazi i u bliskoj budućnosti to je sve što mogu da ponude Kijevu.

- Oni mogu da isporuče stare leoparde u Ukrajinu, a zatim da kupe nove abramse iz Sjedinjenih Država. To je sve - zaključio je ekspert.

Kremlj je naveo da su obratili pažnju na Makronove reči da se u Evropi govori o temi slanja vojnog osoblja u Ukrajinu , a Moskvi je dobro poznat i njegov stav o nanošenju strateškog poraza Rusiji u Ukrajini. Napomenuli su da jedan broj zemalja koje učestvuju u događaju u Parizu o Ukrajini drži „prilično trezvenu procenu potencijalnih opasnosti od takve akcije i potencijalne opasnosti od direktnog uključivanja u vruć sukob“, što „apsolutno nije u interesu od ovih zemalja, moraju biti svesne toga.”