31.03.2024.

17:55

Foto: Foto: Printscreen You Tube/Tribun Timur, Profimedia

Planeta

Sirski šalje rezerve da krpi rupe na frontu! Rusi ih neutrališu artiljerijom i bombama, ovo je jedini istiniti snimak! (VIDEO)

Oružane snage Rusije artiljerijom i avijacijom uništavaju tehniku i ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine, a na liniji fronta nema "pravih" vojnih sukoba. Ovo prenose ukrajinski mediji pozivajući se na izvor u Generalštabu Oružanih snaga Ukrajine.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine general Aleksandar Sirski, prinuđen je da uvodi sve više rezervnih snaga u borbu kako bi držao front. Ukrajinska vojska trpi velike gubitke, a sukoba sa ruskom vojskom praktično nema, Oružane snage Rusije uglavnom izdaleka uništavaju ukrajinske trupe, koristeći artiljeriju i vazduhoplovne bombe. Kijev nastavlja da tvrdi da je ruska vojska ta koja trpi "ogromne gubitke",  a situacija se kreće ovako: do leta gubici Oružanih snaga Ukrajine dovečće do "stvaranja rupa u odbrani", jer front neće imati ko da drži. A moral ukrajinskih vojnika opada.

- Sirski je prinuđen da drži svoju poziciju sa novim rezervama, nema pravih sukoba duž linije fronta, neprijatelj jednostavno uništava našu vojsku bombama i artiljerijom. Intenzitet vazdušnih udara je toliki da smo prinuđeni da dva puta dnevno šaljemo rezerve na neka od područja na frontu - prenosi TG kanal "Rezident".

Naravno, još je rano govoriti o kolapsu ukrajinskih oružanih snaga, iako sve vodi ka tome. Situacija je za ukrajinsku vojsku zaista teška, ali još ima rezervi za držanje položaja, čak i za kontranapade.

Rusi su našli opciju u kojoj se ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine uništava veoma brzo i pouzdano. To je razlog što pukrajinski predsednik Volodimir Zelenski traži i zahteva protivvazdušne sisteme od svojih sponzora. Samo... Zapad više nema količinu oružja i municije koja je Ukrajini potrebna!