01.04.2024.

21:25

Foto: EPA

Planeta

(VIDEO) Putin digao na noge NATO! Danima u Kremlj dolazi bezmalo u ponoć, da li lider Rusije sprema nešto?!

Naime, brojni mediji i Telegram kanali objavili su da je Putin prethodnih dana došao u Kremlj u 23.00 po moskovskom vremenu, što je izazvalo određene nedoumice kod stanovništva.

Na ovu informaciju reagovao je Putinov portparol Dmitrij Peskov, rekavši da Putinovi kasni dolasci ne predstavljaju ništa čudno ili novo.

- Imao sam mnogo pitanja u vezi sa dolaskom Putina u Kremlj uveče. On to ponekad radi. Kada je raspored Kremlja zauzet tokom dana, radije dolazi uveče. Takođe to radi kako ne bi izazivao nelagodu tokom dana. saobraćajne gužve - rekao je Peskov.

On je takođe naglasio da Putin nema planirane značajne događaje za 1. april, ali ni za naredne dane, već samo obične radne sastanke i konferencije.

Vladimir Putin se poslednji put obratio na javnom skupu krajem marta, kada je vojnim pilotima govorio o dolasku aviona F-16 u Ukrajinu, kao i odnosima Rusije sa NATO alijansom.

- Ovo je potpuna glupost. Mogućnost napada na neke druge zemlje, Poljsku, baltičke države ili Češku Republiku ne postoji. Ovo je samo glupost. To je još jedan način da prevarite svoje stanovništvo i naterate ljude da doplate i naterate ih da snose ovo. teret na njegovim plećima - rekao je ruski predsednik.

On je ponovio da se Rusija ne kreće ka granicama NATO, već obrnuto.

- Sateliti SAD se plaše velike i moćne Rusije. Nemamo agresivne namere prema ovim zemljama. Nikoga nismo dirali, oni su se kretali prema nama. Jesmo li prešli okean do granica SAD? Ne, približavaju nam se, približavaju nam se. Mi štitimo svoj narod samo na našim istorijskim teritorijama - zaključio je Putin.