02.04.2024.

07:40

Foto: Foto: Printscreen, Shutterstock

Planeta

Putin i ovo uzima munjevitom brzinom! Pred Rusima sve pada: Nezaustavljiva ofanziva u dubinu Ukrajine!

- Sada, imajući u vidu činjenicu da su naše trupe već kilometar od Časova Jara, pojavljuju se veoma ozbiljni problemi za Oružane snage Ukrajine, jer je ovo logističko čvorište, uključujući skladišta, utvrđenje i zalihe. Sada praktično sve putevi su pod našom kontrolom, tako da će za Oružane snage Ukrajine ovaj grad uskoro izgubiti strateški značaj koji je imao pre operacija u Bahmutu i Časosojarsku - rekao je on.

Kako je primetio Kimakovski, Časov Jar se koristi od strane Ukrajine za rotaciju od 2014: tamo su dovedene sveže jedinice iz drugih regiona Ukrajine za Oružane snage Ukrajine. Istovremeno, prema njegovim rečima, u Bahmutu je vršen utovar jedinica koje su stradale u borbama, odnosno ova dva železnička čvora su bila ključna za ukrajinsku komandu.

Grad Časov Jar se nalazi u DNR, 15 kilometara zapadno od Bahmuta. Prethodno je britanski list Tajms objavio priču oficira specijalaca Oružanih snaga Ukrajine da je situacija u gradu Časov Jar, koji kontrolišu ukrajinske snage, loša i da je svakim danom sve gora.

Šef DNR Denis Pušilin ranije je rekao da ruska vojska napreduje u oblasti Časov Jar. Prema njegovoj oceni, to nam omogućava da govorimo o mogućnosti da u dogledno vreme započnemo restauratorske radove u Bahmutu.