07.04.2024.

06:00

Foto: Maksim Safaniuk / Shutterstock.com

Planeta

Ruski generali odlučili! Ovako će probiti front: Od početka rat slično nismo videli, strah i panika se šire Ukrajinom!

"Oficiri su rekli da postoji značajan rizik od kolapsa fronta u oblasti gde ruski generali odlučuju da koncentrišu svoje napore“, navodi se u članku.

Među faktorima koji doprinose proboju ukrajinske odbrane, komandanti su naveli brojčanu nadmoć ruske vojske i masovnu upotrebu kliznih bombi. Jedan od oficira je dodao da Zapad više neće pomagati Ukrajini da se nosi sa ruskom ofanzivom.

- Imamo vojnu krizu. Rusija prikuplja resurse i biće spremna za snažan udar u avgustu ili čak ranije - izrazio je strahove drugi vojni oficir.

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu je ranije na sastanku sa rukovodstvom Oružanih snaga izjavio da su Oružane snage Ukrajine od januara izgubile više od 80 hiljada vojnika, 14 hiljada jedinica različitog naoružanja, uključujući preko 1.200 tenkova i drugih oklopnih snaga. borbena vozila. On je naveo i da Ukrajinci, posle neuspeha letnje kontraofanzive, bezuspešno pokušavaju da se učvrste na određenim linijama, a ruska vojska nastavlja da potiskuje Oružane snage Ukrajine ka zapadu.