03.04.2024.

21:38

Foto: Tanjug/AP/Rojters

Planeta

Šta li mu je Šojgu rekao?! Pariz će učiniti sve da Rusija izgubi u Ukrajini! Francuski ministar odbrane zvao Moskvu, imao je...

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva rata Francuske, Lekornu je tokom razgovora najoštrije osudio teroristički napad koji se dogodio u Podmoskovlju 22. marta i izrazio solidarnost sa porodicama žrtava.

On je takođe izjavio da je Francuska spremna da sarađuje sa Rusijom u borbi protiv terorizma i založio se za proširenje bilateralne razmene kako bi se povećala efikasnost suprotstavljanja ovoj pretnji.

U saopštenju se ističe da Francuska nema informaciju da utvrdi vezu između terorističkog napada u Podmoskovlju i događaja u Ukrajini. 

Lekornu je pozvao Rusiju da se uzdrži od bilo kakvih pokušaja da ovaj teroristički napad iskoristi u svojim interesima. Osim toga, naveo je da će Francuska nastaviti da podržava Ukrajinu onoliko dugo i intenzivno koliko bude potrebno.

Ranije se francuski predsednik Emanuel Makron založio za jačanje saradnje sa Rusijom u borbi protiv terorizma posle napada na Krokus siti.

Međutim, prema rečima zvaničnog predstavnika ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marije Zaharove, rusko Ministarstvo spoljnih poslova nije dobilo konkretne predloge o saradnji u borbi protiv terorizma iz Francuske.