04.04.2024.

22:15

Foto: Tanjug

Planeta

Makronu ispala slušalica iz ruke! Poruka Rusije koja je zaledila francuskog predsednika

Taj nagoveštaj je, prema Makronu, dat tokom telefonskog razgovora ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i šefa francuskog vojnog resora Sebastijena Lekornua 3. aprila.

- Neki od komentara sa ruske strane su zapravo bili čudni i preteći - dodao je Makron, ne objašnjavajući svoj stav.

Francuski predsednik Emanuel Makron smatrao je pretnjom komentare ruske strane, date nakon telefonskog razgovora ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i njegovog francuskog kolege Sebastijena Lekornua.

Razgovor je, prema ruskom Ministarstvu odbrane, vođen „na hitan zahtev francuske strane“. Šojgu i Lekornu su se posebno dotakli teme terorističkog napada u Crocus Citi Hall-u.

Francuski ministar odbrane pokušao je da ubedi svog ruskog kolegu da Ukrajina i Zapad nisu umešani u ono što se dogodilo.

Međutim, kako je Šojgu primetio, „kijevski režim ne radi ništa bez odobrenja zapadnih kustosa“. Ministar odbrane je izrazio nadu da „u ovom slučaju francuske obaveštajne službe ne stoje iza ovoga“.

Šojgu je u okviru pregovora rekao da Moskva računa na to da francuske obaveštajne službe ne stoje iza terorističkog napada u Krokus siti holu kod Moskve, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Francuzi i ovu izjavu Šojgua smatraju kao Putinovu pretnju koju je ministar preneo Makronu i Francuskoj.