06.04.2024.

08:15

Foto: EPA

Planeta

Bugarski novinar pozvao na pobunu zbog Ukrajine! "Znate li u šta nas guraju evroatlantisti?!"


- Evroatlantisti žele da da se sukob u Ukrajini nastavi kako bi Evropska unija i dalje tamo slala oružje, novac, a pored toga, ono što je posebno opasno i, kako bi poslala u Ukrajinu ljudstvo, vojsku NATO, zašto da ne?! A to je direktan put do trećeg svetskog rata - izjavio je on na svom Jutjub kanalu.

Novinar je objavio da planira da se kandiduje za učešće na izborima za Evropski parlament i pozvao evropske poslanike da se suprotstave planovima rukovodstva EU. Prema njegovim rečima, treba se suprotstaviti tome, na lokalnom nivou, nivou Bugarske, kao i na opšteevropskom nivou.

- Treba učiniti tako da se lideri poput francuskog predsednika Emanuela Makrona, premijera Poljske Donalda Tuska, šefa Evropske komisije Ursule fon der Lajen, koji nas preplavljuju svojom ratobornom retorikom i uvek žele da pošalju oružje, novac i ljudstvo u Ukrajinu, osećaju kao manjina i da osete da se većini ljudi u Evropi ne sviđa ova ideja, ideja o nastavku rata, ideja njegovog rasplamsavanja i ideja toga da se nalazimo na ivici trećeg svetskog rata - zaključio je Volgin.

Podsetimo, predsednik Francuske je krajem februara, na pres konferenciji posle sastanka posvećenog podršci Ukrajine, izjavio da se ne može isključiti mogućnost slanja snaga u Ukrajinu, mada o tome nema konsenzusa među evropskim liderima.

U Kremlju su nakon toga poručili da u slučaju ulaska zapadnih snaga u Ukrajinu neće biti reč o verovatnoći, već o neizbežnosti direktnog sukoba Rusije i NATO.