06.04.2024.

17:33

Foto: Shutterstock

Planeta

Bićemo svedoci katastrofalnog sukoba?! Iran se spremio za napad na Izrael: Vojni vrh se povukao u bunker "sudnjeg dana"

Da se zaista nešto sprema navodno ukazuje informacija koja je nekim slučajem stigla iz Irana da su viši komandanti iranske vojske i Iranske revolucionarne garde Pasdarana otišli iz Teherana.

Navodno je preko aplikacije Flajt radar uočeno nekoliko aviona koji su poleteli iz Teherana prema Isfahanu u centralnom delu Irana gde se nalazi podzemno sklonište, odnosno bunker "sudnjeg dana" (baza 8).

Iranska vojska je od ranog jutra u viskomom stepenu pripravnosti i svi sa zebnjom čekaju da vide kakvu odmazdu će izvršiti Iran.

Da li će se Pasdarani zaista osvetiti Izraelu za masakr i da li će napad biti izvršen na neku od brojnih izraelskih ambasada?

„Uveravamo iranski narod da ćemo sprovesti narodni zahtev da kaznimo neprijatelja (Izrael) na način da on i njegovi pomoćnici zažale zbog svog zločina u Damasku“, saopštila je iranska revolucionarna garda, a preneo Al Majadin.

Inače po prvi put Iran je za napad na konzulat optužio i SAD iako je iz Vašingtona više puta stizala poruka preko Švajcaraca da oni nemaju nikakve veze sa izraelskim napadom.

„Glavna odgovornost za napad na iranski konzulat u Damasku leži na Sjedin