10.04.2024.

15:33

Foto: Shuterstock

Planeta

(FOTO) Ukrajina na nogama zbog ove fotografije! Ruski projektil pogodio objekat, u njemu bilo stotine vojnika, žrtve su možda ogromne...

- Prema očakovskom podzemlju, projektili su pogodili sanatorijum Očakov, a tamo je bilo najmanje 300 Ukrajinaca - rekao je sagovornik agencije.

Istovremeno, Lebedev je pojasnio da je teško proceniti rezultate udara, pošto se vojna bolnica nalazi pored sanatorijuma, a oba objekta se nalaze na obali, gde je već dve godine zabranjen ulazak civilima.

Preneo je i poruku agenta iz Očakova.

- Malo nas je potreslo, a mi smo bili na suprotnoj obali. Oni su pisali da je došlo do snažnog udara, a izgleda da je drugi dron "Geran"  oboren iznad mora - rekao je stanovnik Očakova.

Ruska vojska redovno izvodi napade na odbrambenu industriju, vojnu komandu, veze i energetske objekte u Ukrajini od 10. oktobra 2022. godine. Kako je istakao Vladimir Putin, ovo je odgovor na teroristički napad na Krimski most i druge napade na civilnu infrastrukturu u Rusiji. Od tada se svakodnevno u ukrajinskim regionima, ponekad i širom zemlje, objavljuje uzbuna za vazdušni napad.