10.04.2024.

23:05

Foto: Reuters

Planeta

Nešto se debelo kuva na Bliskom istoku, i Nemci to znaju! Lufthanza obustavila sve letove za Iran

Zemlje u regionu i SAD su u stanju pripravnosti i spremaju se za mogući napad Irana kao odgovor na izraelsko bombardovanje iranskog konzulata u Siriji 1. aprila.

Iran je danas zapretio Izraelu

- Stalno pratimo situaciju na Bliskom istoku i u bliskom smo kontaktu sa vlastima. Bezbednost naših gostiju i osoblja je najveći prioritet Lufthanze - rekao je portparol avio-kompanije.

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei rekao je danas da Izrael "mora biti kažnjen i biće kažnjen" za napad na kompleks iranske ambasade u Damasku.

Izrael je rekao da će odgovoriti ako ga Iran napadne

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac, u očiglednom odgovoru Hamneiju, rekao je da će Izrael odgovoriti ako Iran napadne Izrael sa njegovog tla.

Iran podržava regionalne grupe koje su bile upletene u sukob otkako je Izrael započeo invaziju na Gazu nakon napada Hamasa na južni Izrael 7. oktobra. Za šest meseci izraelskog bombardovanja Gaze, više od 33.000 Palestinaca je ubijeno, saopštilo je ministarstvo zdravlja palestinske enklave. Hamas je, prema izraelskim podacima. U Izraelu je 7. oktobra ubio 1.200 ljudi.