11.04.2024.

14:06

Foto: Shutterstock/Reuters

Planeta

Šok tvrdnja britanskog pukovnika! Posle Francuske London neće imati izbora - šalje trupe u Ukrajinu, a ako ovo ne uspe....

Prema oficiru, ako francuski predsednik Emanuel Makron naredi svojoj vojsci da brani Ukrajinu, onda Ujedinjeno Kraljevstvo neće imati izbora osim da pošalje svoje trupe u borbu protiv ruskih snaga, navodi se u članku.

Kako je Grant primetio, Velika Britanija već gubi svoju poziciju na svetskoj sceni zbog nesposobnosti da proizvede dovoljne količine vojne opreme, a ako odbije da pošalje trupe u Ukrajinu posle Francuske, ona će "pasti kao država".

- Već gubimo kredibilitet zbog činjenice da jednostavno ne možemo da proizvedemo ništa od vojne opreme - rekao je on.

Francuski predsednik Emanuel Makron je krajem februara rekao da će Pariz učiniti sve da spreči Moskvu "da pobedi u ovom ratu".

Informer

Francuski predsednik Emanuel Makron

Prema njegovim rečima, šefovi zapadnih zemalja razgovarali su o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije bilo moguće postići konsenzus.

Političar, koji je zbog ovih izjava bio žestoko kritikovan i u zemlji i od strane njegovih saveznika iz NATO-a , kasnije je primetio da su sve njegove reči pažljivo razmotrene.

On je takođe istakao da Pariz nema "granice i crvene linije" po pitanju pomoći Kijevu .

Komentarišući Makronove reči o slanju trupa u Ukrajinu, Kremlj je rekao da bi takav razvoj događaja neminovno doveo do direktnog vojnog sukoba između Rusije i NATO-a.