12.04.2024.

17:25

Foto: EPA

Planeta

Otac mladića koji je pre nedelju dana pao sa kruzera u more: Verujem da je još živ

Još nema potvrde da li je u pitanju samoubistvo ili nesreća, ali njegov otac kaže da veruje da je još uvek živ uprkos tome što je obalska straža obustavila potragu.

Levion Parker je pao ili skočio u more sa broda za krstarenje Royal Caribbean u ranim jutarnjim satima 4. aprila, kod Bahama.

Njegov otac Fransel Parker rekao je, suprotno pisanju nekih medija, da nije reč o samoubistvu i da porodica veruje da je još živ.

Porodica Parker iz Nort Porta na Floridi putovala je Liberti of the Seas kada je Levion Parker prešao brod na oko 90 kilometara od Velike Inagve, najjužnijeg ostrva na Bahamima.

Mediji su pisali da su se posvađali, otac je to demantovao

Fransel Parker rekao je lokalnim novinama North Port The Daili Sun da je njegov sin bio vrhunski ronilac koji je radio na komercijalnom ribarskom brodu. Rekao je da je bacio šest kolutova za spasavanje iz čamca u pokušaju da ga spase.

Neki mediji su preneli da su se otac i sin posvađali pre incidenta, ali je Fransel Parker to demantovao. Rekao je da je njegov sin pio alkohol, ali je sugerisao da to nije uobičajeno, rekavši za Daili Sun: "Mi ne pijemo".

- Čim je pao u more, pomolio sam se nad njim. Bio sam ubeđen da su molitve koje sam izgovorio nad mojim sinom uslišene. Verujem da je živ“.

Oglasio se Royal Caribbean, policija je pokrenula istragu

O incidentu je govorio i portparol Royal Caribbean-a.

- Posada broda je odmah pokrenula operaciju potrage i spasavanja zajedno sa američkom obalskom stražom - rekao je portparol Royal Caribbean-a.

Potragu je tada preuzela obalska straža, koja je prekinuta za vikend.

- Naš tim za brigu pruža podršku i pomoć porodici gosta u ovom teškom trenutku - dodao je portparol. Kancelarija šerifa Brovarda istražuje incident.