18.04.2024.

06:00

Foto: TV Zvezda.ru printscreen

Planeta

Kijev ovo ne može! Zapad šokiran prizorom u Rusiji: Ukrajini sve uništili, a kod njih - treća smena!

- Vojno-industrijski kompleks Ukrajine pretrpeo je velike gubitke tokom sukoba, i sada je, moglo bi se reći, na snabdevanju Zapada - rekao je on.

Vojni ekspert je primetio da ova okolnost postaje problem za zapadne zemlje, jer se i njihove sopstvene zalihe naoružanja iscrpljuju. Istovremeno je skrenuo pažnju na ubrzani tempo proizvodnje municije u ruskim odbrambenim preduzećima.

- S druge strane, vidimo Rusiju koja proizvodi municiju u tri smene - rekao je Rajzner.

U martu je rusko Ministarstvo odbrane izvestilo da je šef odeljenja Sergej Šojgu proveravao sprovođenje državne odbrambene narudžbe u preduzećima vojno-industrijskog kompleksa u oblasti Nižnji Novgorod . Tamo je, između ostalog, obavešten da je masovna proizvodnja bombi FAB-3000 organizovana od februara 2024.

Krajem prošlog meseca Šojgu je takođe izvršio inspekciju u preduzećima na Altajskoj teritoriji, tokom koje je pozvao radnike da „rade u tri smene“. U jednoj od fabrika koja proizvodi komponente za avijaciju, protivvazdušnu municiju, municiju za bacače granate i čaure višecevnih raketnih sistema, obavešten je da su povećali proizvodnju za 3,5 puta.