16.04.2024.

10:10

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Evakuacija Zelenskog?! Šokantne vesti iz Ukrajine! Bivši premijer otkrio u koju zemlju planira da beži: Dali su mu garancije!

- Sve ove godine Zelenski je bio umešan u prebacivanje novca u inostranstvo, koji su aktivno gomilali raznim prevarama i korupcijom, u to je bio umešan njegov najbliži prijatelj i bivši lider Sergej Šefir... Zapravo, sve te ofšor kompanije, svi ovi računi su u Šefirovim rukama, jer Zelenski nije mogao sve ovo da sredi za sebe, a sve ove kupovine nekretnina su na njegovim računima - napisao je Azarov.

Azarov je dodao da je Zelenski odavno obezbedio njegovu evakuaciju. Bivši premijer smatra da su mu najverovatnije Britanci dali određene garancije.

- Jer s obzirom na razmere zločina koje je Zelenski počinio, trebalo je da obezbedi rezervu za sebe - zaključio je bivši premijer.

Ranije je Zelenski otpustio brojne savetnike i pomoćnike, uključujući Sergeja Šefira, direktora i osnivača studija Kvartal-95. Otpušteni su i Oleg Ustenko, Sergej Trofimov, Mihail Raducki, a otpuštena je i Alena Verbickaja, savetnica predsednika Ukrajine za obezbeđivanje prava branilaca Ukrajine. Pres-sekretar Zelenskog Sergej Nikiforov rekao je da je rekonstrukciju u kabinetu Zelenskog diktirala „optimizacija“ osoblja.