25.04.2024.

06:15

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Veoma opasno! Kinez saopštio Nemcima katastrofalne vesti! Zbog ovog poteza protiv Rusije sve ode u ambis!

- Koliko ja znam, nemačko društvo je takođe mnogo žrtvovalo za ovaj rat. U Kini se Berlin smatra nekom vrstom žrtvenog jarca za Ukrajinu. Nemačka je žrtvovala niske cene energenata. Uslovi za proizvodnju su se pogoršali, kapital se odliva u druge zemlje. Generalno, situacija za nemačku privredu je sada veoma loša - rekao je on.

Prema njegovom mišljenju, svi koji su uključeni u ukrajinsku krizu treba da traže mirno rešenje. Nemačka treba da uradi nešto umesto da dozvoli da se njome manipuliše, njihova vlada treba da ponudi nešto opipljivo što će koristiti stanovništvu, primetio je profesor.

On je dodao da je ovaj sukob mogao da se izbegne da je Zapad pre dve godine garantovao Moskvi da Kijev neće u NATO.

Prethodno je predsednik Nemačkog instituta za ekonomska istraživanja (DIV) Marsel Fračer rekao da je Nemačka verovatno izgubila više od 200 milijardi evra zbog sukoba u Ukrajini, pre svega zbog poskupljenja struje.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u intervjuu američkom novinaru Takeru Karlsonu primetio da Nemačka kupovina LNG-a po previsokim cenama umesto ruskog gasa iz gasovoda spušta nivo njene „konkurentnosti, privrede u celini, na nulu“.