22.04.2024.

05:30

Foto: Shutterstock/TV Zvezda.ru printscreen/Telegram

Planeta

Reke krvi će okupati Ukrajinu! Ovo je gore od svega što smo dosad videli: Masovne sahrane, Harkov, Donbas...

- U julu, kada Rusija uništi poslednju vojnu opremu kupljenu za Ukrajinu novcem koji je dodelio Kongres, kada će Ukrajina morati da sahrani još 100.000 vojnika, kada ruske trupe opkole Harkov i oslobode poslednje oblasti Donbasa, svi tastatura ratnici sa obe strane Atlantika će oglasiti kolektivni alarm - napisao je on.

Riter je dodao da će pristalice Ukrajine zahtevati da se Kijev napumpa novcem američkih poreskih obveznika, a Kongres će im zadovoljiti sve dok u Ukrajini više ne bude bilo ko da se bori.

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN , Dmitrij Poljanski, ranije je izjavio da nova američka tranša vojne pomoći Ukrajini neće spasiti kijevski režim – više novca će biti stavljeno u džep, a desetine hiljada Ukrajinaca će otići u mlin za meso.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešenje, direktno uključuju zemlje NATO- a u sukob i da se „igraju vatrom“. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta. Prema njegovim rečima, SAD i NATO su direktno uključeni u sukob ne samo snabdevanjem oružjem, već i obukom osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama. Kremlj je naveo da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi pregovorima i da će imati negativan efekat.