21.04.2024.

20:00

Foto: Tanjug/AP

Planeta

Vašington poslao Ukrajince u mlin za meso! Poljanski otkrio, ukrajinski pakt sa SAD ima cenu - to je ova cena!

- To će samo odložiti neslavni kraj režima Zelenskog, i to ne zadugo. Pitanje je samo koliko će desetina hiljada Ukrajinaca morati da plaća za paket pomoći koji je Kongres odobrio. Za njih je to bila loša odluka - napisao je Poljanski na Telegramu.

Podsetio je na izjavu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga od pre nekoliko dana da "Ukrajina mora sebi da obezbedi vojnike, a saveznici iz Alijanse će je snabdeti sredstvima".

Dakle, prema ovoj jednostavnoj šemi, kijevski mlin za meso ostaje da radi, zaključio je Poljanski i napisao: "Držimo palčeve našim vojnicima, pravda je na našoj strani. Čekamo ih da se vrate sa pobedom, živi i zdravi!"

- Ovo se dešava kada šef države ne brine o svom narodu i prodaje svoju zemlju. Nema šta da se slavi - napisao je Poljanski na Iksu, komentarišući radost ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog o usvojanju predlog zakona o dodeli skoro 61 milijarde dolara Ukrajini.

Informer

Volodimir Zelenski

Ukrajina je nazvao privatnom antiruskom vojnom kompanijom, predvidevši da će živeti "još neko vreme, a više novca će završiti u privatnim džepovima, više oružja će biti ukradeno, a desetine hiljada Ukrajinaca biće poslato u mašinu za mlevenje mesa".

- Ali neslavni kraj režima u Kijevu je neizbežan, bez obzira na novi paket pomoći i sve uzaludne napore SAD-a i NATO-a da ga održe u životu - naglasio je Poljanski.