27.04.2024.

21:40

Foto: printskrin video ria novosti

Planeta

(VIDEO) Svet u šoku gleda! Šta su ovo uradili Rusi?! Padobranci maestralnom akcijom spasili majku i dete od sigurne smrti!

„Snajperska grupa padobranaca vraćala se na privremeni punkt po završetku borbenog zadatka u rejonu Časovog Jara, saopštili su u Ministarstvu odbrane Ruske Federacije.

Pojašnjava se da su oni primetili vozilo sa izbeglicama koje je pogodila ukrajinska topovska artiljerija i bespilotne letelice kamikaze. Tokom napada, porodica je uspela da iskoči iz automobila koji je spaljen od jurišnih dronova Oružanih snaga Ukrajine

„U tom trenutku, snajperisti padobranci su se vraćali putem i takođe su bili pod vatrom Oružanih snaga Ukrajine. Prva podgrupa je, pokazala neviđenu hrabrost i hrabrost, uspela da porodicu skloni od vatre i počela da vrši ciljanu vatru na bespilotne letelice Oružanih snaga Ukrajine“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Pojašnjava se da su padobranci koristili dimne bombe, a operateri dronova Oružanih snaga Ukrajine su ih izgubili iz vida. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, tokom još jednog napada ukrajinskih oružanih snaga povređeni su vojnici i jedno dete.

„U tom trenutku, komandant snajperske grupe je na vreme stigao do njih drugim vozilom i uspešno evakuisao ženu sa decom i njegove saborce u njemu, istovremeno pokrivajući evakuaciju i obarajući nekoliko kamikaza dronova Oružanih snaga Ukrajine malokalibarskim oružjem. Po dolasku u bezbedno područje, svim žrtvama je pružena medicinska pomoć, uključujući i jednog maloletnog dečaka. Oni su evakuisani u zdravstvene ustanove, gde im život i zdravlje nisu ugroženi", navodi rusko ministarstvo odbrane.