05.05.2024.

09:40

Foto: Reuters

Planeta

Gotov je! Rusi otkrili šta su upravo uradili Zelenskom! "Počelo odbrojavanje razularenom diktatoru..."

Ranije je Ministarstvo unutrašnjih poslova Ruske Federacije stavilo Volodimira Zelenskog na poternicu, kako se navodi iz baze podataka resora. Ministarstvo je saopštilo da se za njim traga po članu Krivičnog zakonika, ali nije saopšteno po kom članu je tražen. Pored toga, na poternici je stavljen i bivši predsednik Ukrajine Petro Porošenko.

- Stavljanje razularenog diktatora na poternicu je jasan signal sa naše strane da niko ne namerava da pregovara sa njim, jer je on za nas čisti kriminalac - rekao je Rogov za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, ove odluke ukazuju na to da se Zelenski i Porošenko više neće izvlačiti ni sa čim.

- Vreme ohrabrivanja, dogovora, pokušaja da se nađu kompromisi je konačno prošlo za njih, posebno za Zelenskog, neka se danas šale da se ničega ne boje. Odbrojavanje za njih je počelo - rekao je Rogov.

Prema njegovim rečima, upravo Porošenko i Zelenski su krivci za raspirivanje rata na postukrajinskom prostoru, počev od 2014. godine.

- Sada Zelenski više neće moći slobodno da luta i promoviše se u okupiranim gradovima blizu linije fronta, oslanjajući se na velikodušnost Rusije. Sada je Zelenski zvanično priznat kriminalac - naglasio je Rogov.