11.05.2024.

21:10

Foto: Shutterstock

Planeta

Strah od kolapsa Ukrajne uzdrmao Zapad! Moskva otkrila na šta su spremni: Namerno to rade

Peskov je rekao novinaru VGTRK Pavelu Zarubinu da su provokativne izjave zapadnih političara "namerna eskalacija tenzija", prenosi TASS. "Evropljani su švorc i vide da se situacija ubrzano menja u pravcu kolapsa za Ukrajince. Zato oni preuveličaju ovu situaciju.

Naravno, to je praćeno provokacijama od strane Evropljana", rekao je Peskov i poručio da je "ovo ključni trenutak". Prema njegovim rečima zapadni političari poslednjih meseci daju dvosmislene izjave, na primer, francuski predsednik Emanuel Makron sve češće daje izjave o potencijalnom razmeštanju zapadnih trupa u Ukrajini.

"Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron izjavio je da se zvanični London ne protivi ukrajinskim udarima na rusku teritoriju britanskim oružjem", podsetio je Peskov i ponovio da je direktna umešanost zapadnih zemalja u sukob u Ukrajini prepuna nekontrolisanih eskalacija.

Kao odgovor na agresivne poteze Zapada, zvanična Moskva ''počinje raketne manevre za uvežbavanje moguće upotrebe nestrateškog nuklearnog oružja'', navodi TASS.