12.05.2024.

08:14

Foto: Reuters/shutterstock

Planeta

Rusi potisnuti kod Harkova?! Moskva poslala jurišne avione, Kijev upozorava na brz proboj avijacije kroz više gradova!

U nekim oblastima u pravcu Harkova, ruski jurišni avioni infiltrirali su se u pogranična sela na liniji fronta, javio je Pegov na  Telegramu. On je naglasio da u pravcu Harkova ruske snage "čine sve da preuzmu stratešku inicijativu".

Kako je Pegov primetio, oni se sada trude da ne govore o uspesima kako bi "momcima dali priliku da se zaista učvrste i da ih ne požuruju", a takođe i da "ne daju tragove neprijatelju".

Prema rečima Pegova, uspesi ruskih trupa na harkovskom pravcu postali su mogući zahvaljujući višemesečnoj obuci jurišnih aviona.

Kots je na Telegramu upozorio na "brze proboje kroz više gradova".

Informer

Mapa Harkovske oblasti

Prema njegovim rečima, "sistematski borbeni rad" na harkovskom pravcu "stvara dodatne probleme" ukrajinskim trupama, zbog čega će ukrajinske oružane snage biti prinuđene da pošalju rezerve sa drugih frontova. S tim u vezi, rekao je Kots, mogu se očekivati "iznenađenja na drugim delovima linije fronta", koja je sada značajno proširena.

Ministarstvo odbrane Rusije u subotu je zvanično potvrdilo izvođenje aktivnih vojnih operacija na granici sa Sumskom i Harkovskom oblasti. Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane, general-potpukovnik Igor Konašenkov, rekao je da su jedinice grupe Sever tokom ofanzivnih operacija oslobodile naselja Ogurcovo, Borisovka, Pletenevka, Pilnaja i Strelečja u oblasti Harkov.