14.05.2024.

17:26

Foto: Reuters

Planeta

Izrael uništava Palestince da izbriše sramotu iz 5765. godine! Ne, to nije šala, to je zvanično objašnjenje iz Tel Aviva!

On je to poručio na mitingu za ponovno izraelsko naseljavanje Pojasa Gaze u gradu Sderot, prenosi Al Džazira.

- To je moralno! To je racionalno! To je u redu! To je istina! To je Tora i jedini način! I da, to je takođe humano - rekao je ultranacionalističke partije Otzma Iehudit.

Ben Gvir se takođe osvrnuo na odobrenje distribucije pomoći u palestinsku enklavu, koju su najbliži saveznici Izraela zahtevali da se proširi.

- Sramota me je što sam jedini u kabinetu koji je glasao protiv prebacivanja pošiljki u Gazu preko (prelaza) Kerem Šalom. Hoćete humanitarno postupanje? Vratite otete - rekao je ministar.

Na skupu se obratio i ministar komunikacija Šlomo Karhi iz vladajucće partije Likud, koji je pozvao Izrael da ponovo izgradi naselja u Gazi i ''da naplati visoku cenu od Hamasovih nacista, ali i da brani naciju i domovinu", piše Tajms of Izrael.

- Izbrisaćemo sramotu iz 5765. godine naseljima iz 5785 - rekao je on, misleći na hebrejsku godinu u kojoj se Izrael potpuno povukao iz Gaze i na predstojec?u hebrejsku godinu koja počinje na jesen.