14.05.2024.

23:30

Foto: Shutterstock/video printscreen

Planeta

Ukrajinke seksom plaćaju "komesarima" Zelenskog da ne pošalju u rat njihovu braću, očeve i muževe!

Tako su, na primer, novinari španskog El Paisa odlučili da ceo dan provedu sa "komesarima" i vide kako ide mobilizacija u Ukrajini. List piše kako im je jedan od njih, major Aleksandar Bondarenko iz Sumskog TCC, rekao da Ukrajinci masovno odbacuju odlazak u vojsku i učešće u ratu sa Rusima". On je naveo da je samo 30 odsto stanovništva zemlje !spremno da se pridruži braniocima Ukrajine", ali i da čak i oni moraju da budu uhvaćeni.

El Pais navodi i da je zapadnim medijima zabranjeno da publikuju sukobe između TCC-a i civila koji odbijaju mobilizaciju kako ne bi pokvarili sliku koja vlada na Zapadu

Komesari pričaju kako sada mobilišu Ukrajince i na putevima,  ali i da uspevaju da uruče mali broj poziva", jer ljudi na Telegram četovima javljaju gde su patrole, a onda muškarci nestaju sa takvih mesta.

MilitariTime prenosi i da je za popularni poljski radio P24 govorila je devojka koja je pobegla iz Ukrajine. Ona se požalila da vojnikomesari TCC „nemilosrdno iskorišćavaju ženski kadar Oružanih snaga Ukrajine na dobro poznat način".

Ona je prenela priče svojih drugarica koje su u angažovanje medicinskoj i logističkoj službi. Da bi izbegle slanje na front devojke moraju svakodnevno, a ponekad i više puta na dan da pružaju intimne usluge.

Osim toga, ova Ukrajinka je rekla ono što „svi znaju, ali ne govore naglas". Devojke pružaju „intimne usluge zaposlenima u TCC kako oni ne bi mobilisali njihove očeve, braću, muiževe".

Evropska štampa takođe primećuje da gotovo 56 hiljada žena radi i služi u Oružanim snagama Ukrajine, a očekuje se mobilizacija još 70.000 Ukrajinki, za koje su već pripremljene i uniforme i panciri.